Как да боядисаме тавана с латекс?

боядисване на таван с латекс

Как най- лесно да се справим с боядисването на таваните?

Хората са казали, че има поне 2 начина по които да се свърши една работа. Ако искате да боядисате таваните, така че да изглеждат професионално, бързо и лесно като истински бояджия- ние ще ви кажем един начин. Използвайте съветите ни на експерти в инструментите за боядисване.

1. Защитете мебелите и пода на стаята

Дори ако стаята, която трябва да боядисваме, е напълно празна, не можем да пропуснем тази стъпка. Първо премахваме малки и по-големи предмети, като мебели, столове и маси, необходимо е да ги покриете с покривен найлон . Освен това може да използвате самозалепваща се хартия за защита на пода. Може също да покриете горните ръбове на стените, ако ще боядисвате само таваните. Така ще предпазите стените от изцапване с латекс при боядисването на тавана. За целта може да използвате бояджийско тиксо или още по- добре найлон с тиксо. Можете да намерите повече информация за това как да защитите стаята при боядисване с латекс тук

подготовка преди боядисване

2. Почистете и подгответе повърхността

На тавана обикновено се натрупват прах и мазнини. Препоръчително е да обезпрашите тавана с мека четка. Ако има мазни петна или петна от течове можете да използвате грунд за блокиране на петна. След това поправете пукнатините и дупките с шпакловка. В магазините за бои се предлагат и готови шпакловъчни смеси, с които това става много лесно и бързо.

Предлагаме ви да проверите информацията за това как да подготвите повърхностите за боядисване тук .

подготовка на пукнатини по шпакловката

3. Боядисайте краищата и ъглите на тавана

При започването на боядисването на таваните с латекс, първото което трябва да направите е да боядисате периметъра на тавана с четка. Обиколете всички страни на стаята. Необходими са ви: четка с качествен косъм, бояджийска кофа и стълба.

След като сте отсекли ъглите на тавана с четката, може да започнете боядисването на останалата част на тавана с валяка, като започнете отвън навътре. За да боядисате максимално бързо и лесно задължително използвайте телескоп за боядисване и ваничка. 

Ако се колебаете какъв валяк да използвате за боядисване с латекс вижте нашите съвети тук.

боядисване на латекс с качествен валяк

Съвет: След като боядисате цялата площ първа ръка на тавана изчакайте боята да изсъхне напълно- около 4 часа. Ако започнете да боядисвате втори път преди първата ръка да е напълно изсъхнала, ще отнемете част от първия слой латекс, така ще намалите покривността на боята

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *